Doğan Holding, yenilenebilir, yeşil, ve temiz enerji kaynakları olan hidrolik, rüzgar ve güneş santralleri aracılığıyla tamamen yerli ve milli kaynaklarımızı kullanarak yıllık yaklaşık 1.9 TWh üretim gerçekleştirmekte ve ülkemizin enerji alanındaki cari açığımızı azaltmaya yönelik Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlamaktadır.
Doğan Holding'in tüm elektrik santralleri, çevre ve sosyal etkiye azami değer veren yatırımlar olmakla beraber Grup, bundan sonra enerji alanında gerçekleştireceği yeni yatırımlarda da bu değerleri esas alacak ve karbon emisyon azaltmaya katkıda bulunacak projelere öncelik vermektedir. Doğan Holding'in portföyündeki tüm santraller Gold Standard (GS4GG) ve VCS-VERRA sertifikalıdır. Özellikler RES'ler bulundukları lokasyonlar itibariyle ormancılık ve biyoçeşitlilik alanlarında birçok proje geliştirmekte ve yerel kurumlar ve STK'lar ile birlikte çalışmaktadır.
Üretim faaliyetlerinin yürütüldüğü bölgelerde, eğitim ve sosyal destek konularında da faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Santrallerimizin olduğu Bursa, Mut, Bandırma, Çorum ve Erzurum bölgelerinde, üniversite düzeyindeki öğrencilere burs desteği vererek eğitimlerine katkı sağlanmaktadır. Ayrıca, bölgede bulunan ilkokulların birçok önemli ihtiyacını karşılamak için adımlar atılmaktadır.
Galata Wind enerjisini rüzgârdan ve güneşten alarak %100 yenilenebilir enerji üretiyor.
Türkiye’nin dört bir yanındaki Gold Standard ve VCS sertifikalı, toplam kurulu gücü 290 MW olan güneş ve rüzgar santralleriyle sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyor. 2021 yılıda Türkiye'nin ilk Yeşil Halka Arzı'nı gerçekleştirerek Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Galata Wind'in sadece yenilenebilir enerjiye yatırım yapma taahhüdü bulunuyor.
%100 Galata Wind iştiraki olan Sunflower Solar, elektrik sektöründe dağıtık enerji, çatı üstü GES, depolama ve batarya teknolojileri, elektrikli araç şarj istasyonları gibi daha niş ve inovatif alanlar ile ilgili çeşitli proje geliştirme ve kurulum çalışmalarını yürütmektedir. Şirket halihazırda yaklaşık 10 MW’lık proje geliştirmiş ve bunlardan 650 kW’lık anahtar teslim proje kurulumu yapmıştır.
Kızılırmak Nehri üzerinde yer alan ve Doğan Holding, Unit Elektrik ve Doğuş Holding ortaklığındaki Boyabat Barajı ve HES, 513 MW kurulu güce sahip. 2012 yılında devreye alınan baraj ve HES, yıllık yaklaşık 1 milyar kWh elektrik üretim kapasitesine sahip.
Giresun'da Harşit Nehri üzerinde yer alan 120 MW kurulu güce sahip Aslancık Barajı ve HES, Doğan Holding, Anadolu Grubu ve Doğuş Holding'in ortak girişimidir. 2014 yılında işletmeye alınan baraj ve HES'in yıllık elektrik üretim kapasitesi yaklaşık 350 milyon kWh'dir.